Expressió i comunicació en l’ambit educatiu
Les alumnes de grau superior de segon curs d’Educació Infantil, al mòdul 5 d’expressió i comunicació, i concretament a la unitat formativa de llenguatge signat han fet una activitat en la qual es comuniquen en llenguatge signat. A continuació, un petit text que els mateixos alumnes han escrit per explicar-ho:
Els alumnes d’Educació Infatil, tenim una unitat formativa en la qual ens comuniquem en llenguatge signat.
Per què? quina importància té aquest tipus de comunicació?
Sabem que els nens i les nenes s’expressen molt a través de cos i de la proximitat amb els interlocutors (proxèmia i kinèsia). Alguns d’aquests nens, si presenten dificultats auditives, fan servir el llenguatge signat com el llenguatge conceptual. És per això que és important tenir-lo en compte en les nostres escoles bressol.
Curiosament, el llenguatge signat fa poc que té una entitat pròpia com a llenguatge propi de les persones amb dificultats auditives que els impedeixen tenir una llengua verbal natural.
Per aquest motiu, ens sembla interessant tenir-la en compte com a llenguatge identitari perquè un percentatge important d’infants la poden tenir com a vehicle de comunicació i de pensament en la vida quotidiana de les escoles.
Per aquest motiu us oferim una petita mostra del que hem treballat a classe, mostrant-vos dos fragments de la cançó de Sant Jordi en llengua signada catalana.