Metodologies i Projectes

Metodologia i projectes per als nostres alumnes

En aquest apartat de la web, trobareu la informació de com el nostre centre treballa l’educació basant-nos en projectes amb l’alumne, la importància d’aquesta metodologia i els diferents projectes en què es veuen involucrats professors i alumnes durant la vostra estada al centre.

Com és treballar per projectes?

Des de 2018 formem part del Programa ActivaFP basat en reptes i projectes i també participem en el Programa InnovaFP, on col·laborem amb empreses per a treballar en projectes d’innovació i transferència de coneixement.

Tots dos son programes que pertanyen a ImpulsFP, una unitat d’innovació de la subdirecció General de programis i projectes de la Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial, que busca impulsar els estudis a través de la innovació, el canvi metodològic, l’orientació, la transferència del coneixement dels centres a les empreses, l’emprenedoria i la cerca de l’excel·lència en les competències professionals.

El nostre projecte educatiu es basa en la realització de projectes al llarg del curs. S’implementaran metodologies col·laboratives d’aprenentatge competencial basades en reptes i projectes per a afavorir l’adquisició de les competències professionals, personals, socials i les competències transversals i augmentar l’èxit acadèmic de l’alumnat dels ensenyaments professionals.

ELS NOSTRES PROJECTES

BENEFICIS DELS PROJECTES EDUCATIUS

El nostre  projecte educatiu  l’aprenentatge és col·laboratiu / cooperatiu i l’avaluació competencial.  Aquest són el principal beneficis per a l’alumnat:

  1. Augmenta la motivació de l’alumne perquè el projecte estarà lligat al seu futur lloc de treball.
  2. Els alumnes aprenen a aprendre, buscant solucions, realitzant anàlisis, pràctica reflexiva, marcant proposades de millora, etc.
  3. L’alumne és el protagonista del seu propi aprenentatge i el professor és un acompanyant en el seu procés d’aprenentatge.
  4. L’aprenentatge serà col·laboratiu/cooperatiu. La figura del professor interacciona més amb l’alumne.
  5. L’evaluació serà global y compartida. Avaluació adaptada al grau d’implicació de l’alumne en el seu procés d’aprenentatge.

Cada projecte tindrà un/a coordinador/a, integrant de l’equip docent, que s’encarregarà de la gestió de la informació i documentació.

AVALUACIÓ DELS PROJECTES

L’avaluació de cada projecte la realitza l’equip docent i a les defenses orals es tindrà en compte la valoració dels professors i si és possible la valoració d’un professional extern relacionat amb el sector.

Les competències que s’observaran, potenciaran i desenvoluparan en els diferents projectes seran les següents:

  1. Responsabilitat (treball actiu aprofitament temps a l’aula)
  2. Treball en equip (saben coordinar-se entre ells)
  3. Capacitat d’adaptació i de resoldre problemes
  4. Planificació del treball. Se’ls presentarà una eina perquè pugui dur-ho a terme
  5. Capacitat comunicativa (oral i escrita), interès per aprendre, iniciativa, empatia, capacitat crítica i confidencialitat.

ESTRATÈGIA DIGITAL DE CENTRE (EDC)

L’Estratègia Digital de Centre (EDC) és un document que recull totes les accions que es realitzen, i les que es realitzaran a mitjà termini, en un centre per aconseguir la màxima competència digital de l’alumnat, del professorat i del centre educatiu.

Té com a referent el Pla d’educació digital de Catalunya (PEDC), on s’indica la necessitat d’assolir la fita d’una societat digitalment competent, fent èmfasi en l’equitat i tenint en compte l’evolució del context social i tecnològic.

En el següent enllaç, podeu conèixer tots els detalls: EDC Centre López Vicuña Barcelona